Συμβουλές ψησίματος σε ψησταρία υγραερίου

Ημ/νία Δημοσίευσης: 10/09/2016

Οι συμβουλές και οι συνταγές που σας δίνουμε, δεν προέρχονται από κάποιο οδηγό μαγειρικής ή κάποιο διαφημιστικό έντυπο, αλλά από την προσωπική μας εμπειρία καθώς και των αμέτρητων ικανοποιημένων πελατών μας.Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός οτι κατα το σχεδιασμο των ψησταριών μας, είχαμε πάντα σαν γνώμωνα τα φαγητά που συνήθως ψήνουμε στην Ελλάδακαι θα θέλαμε να ψήνουμε στο σπίτι σε καθημερινή βάση, είτε για να καλύψουμε τις ανάγκες της οικογένειας είτε για να ευχαριστήσουμε και να διασκεδάσουμε τους καλεσμένους μας. Κάποιες εξωτικές συνταγές, περίεργες σως, κρέατικά ή ψαρικά ψημένα με τρόπους και συνταγες που ποτε δεν θα χρησιμοποιούσατε, δεν μας αφορούν. Ομως τα παϊδάκια, τα σουβλάκια, η ψητή σαρδέλλα και ο γαύρος, το αντικρυστό, το αρνί ή το κατσίκι στη γάστρα, μικρά και μεγάλα ψάρια, κεφαλάκια αρνίσια ή κουνέλι στη σούβλα, γίγαντες ή γεμιστα σε ταψί ακόμα και η προβατίνα είναι κάποια απο τα φαγητά που είναι στο καθημερινό τραπέζι όλων μας.

Εδώ θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές ώστε να ψήνετε πάντα εύκολα, σωστά, γρήγορα και νόστιμα. Άλλωστε ο σχεδιασμός και τα αξεσουάρ των ψησταριών Cook Master AMERICAN BBQ σας διευκολύνουν και σας βοηθούν να φτάσετε το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Προετοιμασία για το ψήσιμο - προθέρμανση ψησταριάς υγραερίου

3_1.jpg3_3.jpgΤο πιο σημαντικό για σωστό και γρήγορο ψήσιμο είναι ηκαλή προθέρμανση της ψησταριάς. Ανάβουμε όλα τα φλόγιστρα με τους διακόπτες στην μεγάλη φλόγα, κλείνουμε το καπάκι και όταν το θερμόμετρο στο καπάκι δείξει 150-180 Cο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ψήσιμο. Τοποθετούμε ότι πρόκειται να ψήσουμε, απευθείας πάνω στις μαντεμένιες σχάρες. Κλείνουμε το καπάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί έτσι δεν έχουμε απώλεια θερμότητας συνεπώς πιο γρήγορο και σωστό ψήσιμο. Το διπλό καπάκι των ψησταριών Cook Master AMERICAN BBQ είναι έτσι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ώστε να κρατάει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό χωρίς απώλεια θερμότητας και έτσι έχουμε λιγότερη κατανάλωση σε υγραέριο και επιπλέον δεν καιγόμαστε σε τυχαίο άγγιγμα του καπακιού.

Ψήσιμο σε μαντεμένια πλάκα

DSC02469_7.jpgΑν και οι ψησταριές μας είναι νέας τεχνολογίας και διαθέτουν το πιο αποτελεσματικό αντιφλογιστικό σύστημα, καλό είναι, αν αυτό που πρόκειται να ψήσουμε είναι ιδιαίτερα λιπαρό, (λουκάνικα, σεφταλιες, σολομός, χοιρινό με πολύ λίπος), να χρησιμοποιούμε την μαντεμένια πλάκα.

Επίσης όταν ψήνουμε μπιφτέκια, αν τα περάσουμε για λίγο από την μαντεμένια πλάκα, πριν τα βάλουμε στις σχάρες, θα γίνουν πολύ πιο ζουμερά και καλοψημένα. Τα λαχανικά κομμένα σε φέτες με κόκκινο πιπέρι, οι πίτες για σουβλάκια, το τραγανό μπέικον είναι λίγα από αυτά που κάνουν την μαντεμένια πλάκα απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε ψησταριάς.

Ηλεκτρικό μοτερ/σούβλα ψησταριάς αερίου 

5_3.jpg5_1.jpgΜια πολύ καλή ιδέα είναι η χρήση της σούβλας με τοηλεκτρικό μοτέρ, που κάνει το σούβλισμα παιχνίδι και τα σουβλιστά ιδιαίτερα νόστιμα, αφού η συνεχής περιστροφή κάνει το κρέας να ψήνεται μέσα στους χυμούς του, ώστε να μη χάνεται η νοστιμιά του και να γίνεται ιδιαίτερα τρυφερό. Μπορούμε να φτιάξουμε ψητά κοτόπουλα, ορτύκια, ρολά από κοτόπουλο, κοντοσούβλι, μπούτια από αρνί ή κατσίκι, κεφαλάκια αρνίσια, ποικιλία από κρέατα (χοιρινό-αρνί-μοσχάρι) περασμένα μαζί με κομμάτια από πιπεριά-κρεμμύδι-ντομάτα, κλπ. Τα σουβλιστά είναι από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούν να γίνουν στις ψησταριές υγραερίου Cook Master AMERICAN BBQ , αρκεί να βεβαιωθούμε ότι έχουμε στερεώσει καλά το κρέας πάνω στη σούβλα, και ότι το μοτέρ γυρνάει κανονικά. Από εκεί και μετά δεν χρειάζεται παρά περιοδικά να ελέγχουμε και να βγάλουμε τα σουβλιστά όταν είναι έτοιμα και οι χυμοί τους είναι διαφανείς.

Χρήση ψησταριάς υγραερίου ως κλασσικός φούρνος!

6_2.jpg6_1.jpgΛίγοι γνωρίζουν ότι οι ψησταριές Cook Master AMERICAN BBQ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία σαν παραδοσιακός φούρνος, όπου μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν ότι και στον ηλεκτρικό μας φούρνο, αλλά πολύ πιο γρήγορα, ασύγκριτα πιο οικονομικά και όσο για τη γεύση, όσοι έχουμε γευτεί ψητό από φούρνο με ξύλα, σίγουρα θα μας τη θυμίσει. Πέρα από τα κλασσικά ψητά που λίγο πολύ όλοι φτιάχνουμε, εδώ μπορούμε να έχουμε γουρουνόπουλο ολόκληρο γεμιστό, κατσίκι ή αρνάκι ολόκληρο ψημένο πάνω σε κληματόβεργες και κλωνάρια θυμαριού, γαλοπούλα ή μεγάλο κοτόπουλο ψητό με γέμιση και πατατούλες, ψάρι γεμισμένο με μυρωδικά, ακόμα λαδερά, όσπρια και αμέτρητες άλλες ιδέες.

Ψήσιμο σε  Καναδέζικο σφένδαμο για καπνιστες απολαύσεις!

00290.jpgΈνας άλλος τρόπος, σχετικά καινούριος για την Ευρώπη αλλά αρκετά συνηθισμένος στις ΗΠΑ & τον Καναδά, είναι μια τεχνική ψησίματος που οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής χρησιμοποιούσαν εδώ και αιώνες για να ψήνουν το κρέας ή το ψάρι. Είναι το ψήσιμο πάνω σε σανίδα από Καναδέζικο σφένδαμο (maple tree). Το ξύλο του σφένδαμου με την θερμοκρασία βγάζει ξυλώδη αρώματα και δίνει μια λεπτή γεύση καπνιστού και μπάρμπεκιου σε ότι ψήνεται πάνω του. Είναι ιδανικό για σολομό, ξιφία και άλλα ψάρια σε φέτες, χοιρινό ψαρονέφρι, χοιρινή πανσετα και πολλά άλλα ακόμα αρκεί να θελήσουμε να πειραματιστούμε. Το καλύτερο με αυτό τον τρόπο ψησίματος είναι ότι το φαγητό δεν θέλει γύρισμα και δεν κινδυνεύει να "αρπάξει" ακόμα και αν ξεχαστούμε για λίγο.

Εργαλεία για ψησταριές υγραερίου

bbq_accessories_r3_c1.jpgΗ χρήση των ανοξείδωτων εργαλείων ψησίματος με ιδιαίτερα μακριά λαβή μας διευκολύνει αφάνταστα στο γύρισμα, η βούρτσα καθαρισμού βοηθά να καθαρίζουμε τις σχάρες και την πλάκα χωρίς ταλαιπωρία, και το ποιοτικό, ανθεκτικό κάλυμμα θα προστατέψει την ψησταριά μας και θα τη διατηρήσει σαν καινούρια για πολλά χρόνια.

Για τα βράδια με τους φίλους ή απλά για το καθημερινό ποιοτικό και υγιεινό φαγητό της οικογένειας, ο τέλειος συνδυασμός ποιότητας και τιμής κάνουν την αγορά μιας ψησταριάς Υγραερίου Cook Master AMERICAN BBQ, την καλύτερη επιλογή για το μπαλκόνι, τον κήπο, το εξοχικό ή το σπίτι στην πόλη.

Ακολουθείστε μας στο Facebook, για να ενημερώνεστε για καινούριες τεχνικές και τρόπους ψησίματος, ώστε εφαρμόζοντας την δική σας συνταγή (δεν είμαστε chefs, δουλειά μας είναι οι συσκευές αερίου) το φαγητό σας να γίνει τέλειο.

 

warrantyΕγγύηση, service & ανταλλακτικά σε όλες τις συσκευές μας!

supportΆμεση τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό!

Low price Ο καλύτερος συνδυασμός ποιότητας και τιμής!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις προσφορές μας κατευθείαν στο email σας: OK

Pin Λεωφ. Μεσογείων 401, Αγ. Παρασκευή, T.K. 153 43, Αθήνα, ΕΛΛΑΔΑ, Τηλ.: 210-6000-910, 210-6000-631, 210-6000-217, FAX: 210-6014-712, Email:   

Citygas © 2024. All rights reserved. Designed & Developed with care by TotalWeb®